Blog

Manteniment de WordPress. Per què necessites un pla de manteniment per a la teva pàgina web Wordpress?

Blog >>


Mantenir el teu lloc web de WordPress és una de les tasques més importants que s'han de dur a terme un cop es te una pàgina web en marxa. No obstant això, aquesta és una de les parts més descuidades i oblidades per la majoria de propietaris, que veuen aquesta tasca com una càrrega i no com una necessitat. No fer tasques de manteniment en un lloc web fet amb Wordpress tindrà un impacte negatiu en ell, ja que augmenta de forma exponencial el risc de ser piratejat, reduir la seva velocitat de càrrega i disminuir en els rànquings dels motors de cerca.

Per evitar complicacions, t'expliquem algunes de les formes en què es realitza el manteniment d'un lloc web de Wordpress, que et permetrà conèixer els avantatges i beneficis que suposa tenir el teu web al dia.

 • Còpies de seguretat regulars de WordPress

  Fer una còpia de seguretat de forma regular, és una de les principals raons per al manteniment del teu lloc web fet amb WordPress. Descuidar aquest aspecte pot causar seriosos problemes, ja que pot comportar fins a la pèrdua de totes les dades de lloc web. WordPress permet implementar còpies de seguretat automatitzades que agilitzen el procés però el millor, i si vols evitar preocupacions, és escollir un hosting que t'ofereixi el servei de recuperació de còpies al vol i es comprometi a que el web torni a funcionar.
   
 • Actualitzacions i optimització de WordPress

  WordPress és famós per llançar actualitzacions de programari de forma continuada i per ser un programari poderós, però una mica lent. Per garantir que un lloc web funcioni de la millor manera possible, cal instal·lar les actualitzacions i optimitzar-les de forma regular. No actualitzar-lo, causarà una amenaça seriosa a la seguretat del teu lloc web, ja que donarà lloc a ser atacat per hackers i no es beneficiarà de millores en la funcionalitat. Si no s’optimitzen el codi, les imatges, ... empitjorarà el rendiment de descàrrega global del web i la seva puntuació a Google PageSpeed Insights.

  És important posar-se en mans de professionals per executar determinades actualitzacions perquè aquestes actualitzacions en mans inexpertes poden comprometre el funcionament del web, afectant funcionalitats no compatibles o en el cas que s'interrompi l'actualització per determinades causes.
   
 • Mantenir la base de dades de WordPress

  Mantenir la base de dades del web és realment important, especialment si s'està executant un lloc web que genera molt trànsit. La mida de la base de dades, la freqüència dels canvis realitzats i l'entorn del servidor també són importants. Un manteniment regular de la base de dades permetrà agilitzar significativament el temps de càrrega del lloc web i també disminuir l'ocurrència d'errors a la base de dades. WordPress disposa de complements com WP-Optimize, WP DBManager, WP Sweep, etc., que permeten mantenir les bases de dades actualitzades i netes.

  Com sempre i per evitar problemes, tocar la base de dades de WordPress és delicat perquè afecta al cor de la aplicació, i per tant la recomanació deixar-ho en mans d'un bon servei de manteniment que comprovi que al final tot va bé i pugui actuar amb èxit en cas contrari.
   
 • Aturar WordPress Comment Spam

  La majoria de les vegades, els comentaris que es publiquen en una web ajuden a impulsar el SEO i generar oportunitats de vendes. No obstant això, en molts d'aquests casos, aquests inclouen enllaços que no tenen relació amb la publicació i no aporten cap valor al lloc web. Una de les millors formes de controlar aquesta plaga és detenir-la per complet abans que arribi al seu lloc web. Tot i així, una de les millors solucions és desactivar la funció de 'Deshabilitar comentaris' que deshabilitarà completament els comentaris en tot el lloc.

  Un bon sistema de detecció de l'spam iun servei de manteniment que tingui cura de la protecció dels formularis del web, de l'estat dels mòduls de protecció i neteja es fa, també, imprescindible.
   
 • Antivirus i altres mòduls de defensa

  No hi ha res pitjor que un web hackejada que estigui enviant correu brossa a tothom (viagra, sexe, productes de farmàcia il·legals ...) o que no funcioni del tot o, el que és pitjor: que Google la penalitzi per estar infectada per virus o hacker (la temible "pantalla vermella")

  Existeixen mòduls com WordFence que protegeixen la web d'aquests atacs en un primer nivell bàsic, però és molt important que el hosting on aquest el gestor de continguts posseeixi un antivirus professional que detecti el malware abans que entri a la web.
   
 • En alguns casos, suport en la gestió del contingut

  Ja sabem que WordPress facilita molt la creació, maquetació i manteniment del contingut de la nostra web. Però de vegades necessitem ajuda professional.

  El nombre elevat de mòduls que poden estar instal·lats per a aquesta gestió i la seva corba d'aprenentatge, la necessitat d'actualitzacions del contingut en llocs complexos, una necessitat de maquetació i disseny professional del contingut o bé la impossibilitat de dedicació personal fa, sovint, imprescindible la col·laboració d'un servei extern que tingui cura que el contingut estigui sempre actualitzat. I més si tenim en compte que a Google li agraden els llocs web al dia, amb totes les novetats i serveis que s’ofereixen a l'última.
   

És per aquestes raons i altres que cal implementar un pla de manteniment de WordPress. Depenent de les funcionalitats del teu lloc web, necessitaràs tenir un pla de manteniment o altre que s’adaptarà a les teves necessitats.

I recorda que tenir un lloc web que no estigui actualitzat, doni error o tingui problemes de cara als navegants pot perjudicar negativament teu negoci.

Tornar
Facebook
Google Plus
Twitter
Linkedin
Email